Polski Szef Kuchni, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, ambasador nurtu Modern Polish Cusine. Autor i współautor książek kulinarnych.
Karierę gastronomiczną rozpoczął w stylowym Zamku Jan III Sobieski w Rzucewie , gdzie zakochał się w gotowaniu i upewnił się o słuszności decyzji w wyborze kierunku swojej przyszłości zawodowej.
Następne lata spędził w Sopocie, kreując od podstaw bardzo prestiżową restaurację Villa Sedan. Z tej restauracji trafił do Hotelu Nadmorski**** w Gdyni gdzie rozwijał się zawodowo jako Szef kuchni. Po 5 latach postanowił opuścić Trójmiasto, aby przygotować się do objęcia stanowiska Executive Chef w słynnym Boutique Hotelu Blow Up Hall***** w Poznaniu. Tam rozpoczął kreację nowego nurtu kulinarnego Modern Polish Cuisine, któremu jest wierny o dziś.
Z Poznania trafił do odrestaurowanego XIVw. zamku na mazurach w Giżycku, którego zamieniono w Hotel St. Bruno**** na stanowisko Executive Chef. Ostatnim miejscem pracy przed powrotem do rodzinnego trójmiasta był Grand Hotel Tiffi***** w Iławie na stanowisku Executive Chef.
Po powrocie do swojego ukochanego trójmiasta rozpoczął pracę jako Executive Chef w Restauracji Szafarnia 10 w Gdańsku. Po „Szafarni 10” objął stanowisko Executive Chef w Hotelu Hafffner***** w Sopocie.
Następnym miejscem kulinarnej przygody była restauracja, którą sygnował swoim nazwiskiem "Chmielna by Grzegorz Labuda" w Gdańsku.