SZTORMOWA Restaurant
Menu

Starters

Marynowany filet z oryginalnego matiasa holenderskiego z sałatką z polskich jabłek i kopru włoskiego, kwaśną śmietaną z chrzanem i chipsem chlebowym

39 PLN

Selekcja sałat z grillowanym serem korycińskim, prażonymi nasionami, dressingiem śliwkowym i polskim serem Bursztyn 

39 PLN

Carpaccio z jelenia z autorskim sosem z trawą żubrową i miodem sosnowym, prażonymi kaparami, rukolą i polskim serem Bursztyn 

59 PLN

Rilletes z kaczki z truflą na grillowanej chałce z pigwowcem i marynowaną cebulką

43 PLN

Smażone krewetki z mulami, kałamarnicą,  ndują i sosem a’la tom yam

69 PLN

Gulasz z gęsich podrobów w sosie maderowym zapiekany pod ciastem francuskim 

52 PLN

Soups

Homarowa z krokietami z krewetek, sambalem, selerem naciowym i oliwą koperkowa 

43 PLN

Rosół królewski z uszkami z pieczoną kaczką oraz grzybami 

32 PLN

Zupa krem z dyni na mleku kokosowym z chilli i imbirem z pestkami słonecznika i oliwą cytrynową 

29 PLN

Main courses

Kulbin pieczony z duszoną czarną soczewicą, warzywami stir fry i sosem ze skorupiaków 

89 PLN

Sum w ziołowej panierce panko z purée ziemniaczanym i warzywami w tempurze z teriyaki i miodem chilli 

79 PLN

Połówka pieczonej kaczki z pampuchem, sosem naturalnym z czekoladą i ciemnym piwem, karmelizowanymi burakami z dynią 

78 PLN

Stek Tomahawk ze schabu z domowymi kopytkami w sosie z suszonych grzybów oraz zasmażaną kiszoną kapustą 

73 PLN

Policzki z dziczyzny duszone z warzywami korzeniowymi z purée ziemniaczanym, sosem naturalnym oraz spring rollem z czerwoną kapustą 

82 PLN

Linguine z krewetkami, mulami oraz kałamarnicą w sosie z pieczonych pomidorów i czarnych oliwek 

68 PLN

Canelloni z pora z szarpanym jackfruitem, wędzonym tofu i sosem paprykowym zapiekane pod wegańskim beszamelem 

64 PLN

Polędwica wołowa podana z sosem pieprzowym, masłem ziołowym i majonezem grzybowym

109 PLN

Polędwica z tuńczyka podana z miodem chili, oliwą cytrynową i sałatką z wakame

109 PLN

Desserts

Tartaletka ze śliwkami w czerwonym winie podana na ciepło z lodami waniliowymi

29 PLN

Sernik z dodatkiem koziego sera z marmoladą z polskiej czeremchy 

29 PLN

Beza z owocami i sosem malinowym 

29 PLN

Bursztynowy ze słonym karmelem, wanilią , szafranem i sosem mango-marakuja

34 PLN

Kids Menu

Rosół z domowymi kluseczkami i marchewką

19 PLN

Krem z pomidorów z grzanką serową 

19 PLN

Paluszki z dorsza w panko z puree ziemniaczanym z marchewką i groszkiem 

29 PLN

Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym z puree ziemniaczanym 

29 PLN

Chrupiące kalafiorki z sosem tysiąca wysp i surówką 

29 PLN

Penne z warzywami w sosie śmietanowym zapiekane z serem 

29 PLN

Naleśniki z sosem karmelowym, bitą śmietaną i świeżymi owocami

26 PLN

Selection of tartars

Tatar z tuńczyka z granatem, szczypiorkiem, czerwoną cebulką, sezamem, sosem teriyaki oraz sałatką z wakame 

49 PLN

Tatar z wołowiny z gorczycą, szalotką, pikantnym ogórkiem i majonezem grzybowym oraz chipsami z topinamburu 

49 PLN

Tatar z sarny z piklowaną cebulą, gorczycą, zielonym pomidorem, wędzonym żółtkiem i jadalnym mchem 

56 PLN

Tatar z pieczonego i piklowanego buraka z sosem z wędzonych śliwek, pieczonym topinamburem, migdałami i musem chrzanowym z kozim serem 

39 PLN

Download